iPadding: gebruikersonderzoek bij Bonnier, Telegraph en Sanoma

Iets meer dan twee weken terug - het lanceringsevent van de iPad2 moest nog aangekondigd worden - hield Medianet Vlaanderen in Kortrijk haar "iPad, multimedia device bij uitstek" event. De presentaties (en de schaarse onderzoeksgegevens) kan je nalezen op deze pagina.

Aan mediazijde was het verhaal van Bénédicte Lobelle het meest eerlijk en overtuigend: Sanoma investeert fors en is bereid het nodige leergeld te betalen, want het is nog zoeken.

Iedereen is natuurlijk zoekende en dat maakt dit studiemateriaal van Bonnier Tijdschriften in de VS en deze ervaring van de Engelse Telegraph Groep zo interessant.

Twee markante findings:

  • 'iPadding' is een werkwoord aan het worden, dat staat voor een interactieve, intense, langdurige activiteit die het pure lezen of surfen overstijgt (iets wat ook uit Sanoma onderzoek lijkt te komen). Een 'e-book' is lezen, gebruikers van een iPad breken veel vaker uit hun 'app' om verder informatie op te zoeken, te delen of actie te ondernemen.
  • Gebruikers hebben nog steeds nood aan hiërarchie van inhoud. Het verschil tussen commerciële en redactionele inhoud is vaak onduidelijk (Bonnier, Telegraph en ook Sanoma, dat 'tekst' wil herwaarderen)

0 reacties: