Media Bouwer : Danny Ilegems (B)

Goedele-(co)- hoofdredacteur Danny Ilegems komt vandaag in de media rubriek van De Morgen aan het woord over het succes van het tijdschrift Goedele op de lezersmarkt.

Enkele quotes die voor jullie interessant zijn:

Toch blijft het vreemd om de voorheen alternatieve en rebelse hoofdredacteur van toch behoorlijk linkse bladen als MaoMagazine en Deng te horen goochelen met termen als 'product', 'sterk merk', 'adverteerders', 'doelgroepen' … "Maar ik heb in de periode van Deng iets belangrijks geleerd. Toen waren we zo knetterend creatief dat we om de haverklap een totaal ander blad maakten. Dat was dikke fun, maar van de lezer was het nogal veel gevraagd. Die heeft ook een stuk herkenning en houvast nodig. ...

Bovendien kunnen we nu ook met onze lezersprofielen zwaaien. Op het beruchte assenkruis van Censydiam staat ons kruisje in de linkerbovenhoek, wat betekent dat we gelezen worden door een kritisch, actief en merendeels hoger opgeleid publiek ... Alle vrouwen die tijdens de week keihard bezig zijn, liggen in het weekend in hun hangmat Goedele te lezen. En hun mannen lezen driftig mee."

0 reacties: